VJENČANI BUKETI

VJENČANI BUKETI

Izaberi svoje cvijeće

Ako ste se zapitali zašto mladenke nose baš vjenčani buket i od kada taj običaj traje, možemo vam reći da su još u antičkoj Grčkoj mlade nosile grančice ružmarina i grane bršljana kao simbol vječne ljubavi. Naravno, svaki kutak svijeta ima svoje tradicije pa su mladenke nekada obasipane laticama, a poseban su cvijet stavljale na oltar kao zalog ljubavi. U našim krajevima običaji variraju od onih gdje mladenka sama odabire buket, do onih gdje vjenčani buket kupuje i donosi mladenac ili pak u nekim krajevima i vjenčana kuma.

No, od klasičnih do modernih, okruglih, kaskadnih ili dugačkih položenih uz ruku mladenke, svaki vjenčani buket je tu i da ukrasi mladenku svojim nježnim laticama i poveže sve cvjetne note u jednu cjelinu.

Danas prirodnost buketa i pastelne boje – od nježnog i jednostavnog do razigranog, sve više uključuje i povratak zelenila u vjenčane bukete. Bez obzira na boju i stil koji preferirate ili vrstu cvijeća, najljepše kreacije stvaraju se kada vašem aranžeru date slobodne ruke da stvori bajku prema svim vašim željama. A naš je savjet da prilikom odabira savršenog buketa za vaš dan vjenčanja, on svakako bude odraz vaše smjelosti i ljepote.

Organizacija vjencanja: Wonderful Weddings & Cvijet Kreativa
Cvijece & dekoracije: Cvijet Kreativa
Foto: léTIM Weddings

PRATITE NAS